fbpx

Tjock dubbel päls

Hundar med tjock dubbel päls är raser med täckhår och ull som de fäller. 
Ex. Samojedhund, lapphund, schäfer, huskey osv.

Bad

Hur ofta du behöver bada din hund beror lite på vilken ras och hur skitig hunden har blivit. 1 gång i månaden eller vid behov om hunden har smuttsat ner sig är en bra tumregel.

Efter shampoonering och balsam så torka hunden med handduk och föna så hunden blir torr ända ner i huden. Det är svårt att föna hemma med en vanlig handfön då det nästan är omöjligt att få pälsen torr ända ner i huden. Till sånna raser behöver man en professionell hundfön det gör det så mycket enklare och snabbare.

Borsta underull

Hundar med sådan här tjock päls sätter mycket underull. Det kräver en hel del pälsvård från ägaren för att undeullen inte ska tov igen och bli för mycket.

Att borsta ur underull är mycket tidskrävande och bör göras ordentligt minst 1 gång i veckan. Här behöver du en karda, stålkam och piggborste och ev en underullsborste (furminator). Kastrerade hundar sätter mer päls och blir betydligt besvärligare att hålla efter.

Ett het tips är att investera i en professionell hundfön då kan du blåsa ur de mesta av underullen i samband med bad och pälsen blir nästan underhållsfri där emellan.

Underullsbehandling

Underullsbehandling bör du göra med 1-3 månaders intervall beroende på hur mycket underull hunden har och hur mycket hunden fäller.

Här handlar det om att ha rätt mängd underull för att pälsen skall fungera som en isolering mot både kyla och värme.

När du lämnar in din hund för underullsbehandling hos oss badar, fönar och borstar vi bort överflödig underull. Hur lång tid det tar beror som sagt på hur mycket päls hunden har och det är även avgörande för vad priset landar på.

Facebook
Facebook

Passa på att beställa varor och få dom levererad till kurs eller hämta i den mobila salongen Avvisa

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish
FORGOT PASSWORD ?
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
We do not share your personal details with anyone.
0