fbpx

Sträv päls

Raser med sträv päls är sånna hundar som man brukar trimma, dvs att man plockar den döda pälsen. 
Ex. Terrier, tax, griffon, schnauzer, cocker/springer spaniel* osv.

Borsta underull

För att resultatet vid en trimning ska bli så fint som möjligt är det viktigt att borsta ur underull. Genom att vorst ur död underull underlättar du för ny ull och täckhår att växa. Med rätt mängd av vadera så håller sig päls och hud frisk och pälsen ser snygg ut hela tiden.

Borsta lite varje vecka med en underullskam eller lavasten/rycktsten.

Ett tips är att ta en gles stålkam och på den väva några gummisnoddar längst in på kammen. Borsta sedan hunden med kammen och lös/död päls kommer att fastna på gummisnoddarna.

Bad

Hur ofta du behöver bada din hund beror lite på vilken ras och hur skitig hunden har blivit. 1 gång i månaden eller vid behov om hunden har smuttsat ner sig är en bra tumregel. Hundar med en så kallad blandpäls* ex cocker/springer spaniel behöver bada oftare då behängen suger åt sig smutts mer. Ser råd för långhåriga pälsar!

Efter shampoonering och balsam så torka hunden med handduk och föna gära så hunden blir snabbt torr ända ner i huden.

Tänk på att det skall gå 3-4 veckor mellan bad och trimning.

Trimning

Trimning innebär att man med fingrarna eller med hjälp av trimverktyg plockar döda hårstron ut ur hårsäcken. Detta är en process som tar sin lilla tid då det inte finns några genvägar. Det gör inte ont på hunden om man gör det i rätt intervall då hårstråna är mogna. Trimning bör ske med ca 3 månaders intervall lite beroende på ras och individ.

Beroende på hur mycket päls och underull hunden har så tar en trimning olika lång tid. Därför varierar priset från gång till gång beroende på hur flitiga ni är på att kamma underull hemma och hur lång tid det går mellan trimningarna.

Facebook
Facebook

Passa på att beställa varor och få dom levererad till kurs eller hämta i den mobila salongen Avvisa

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish
FORGOT PASSWORD ?
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
We do not share your personal details with anyone.
0