fbpx

Hundfrisörutbildning

Vår hundfrisörutbildning ger dig en solid grund för hundens pälsvård och frisering. Efter utbildningen så kan du jobba professionellt med att frisera hundar i vardagsfrisyrer. Efter utbildningen så är målet att du självständigt ska känna dig trygg med att frisera hundar och på ett så gynnsamt sätt som möjligt för dig och hunden. Denna hundfrisör utbildning är en grundkurs med fokus på hantering av olika hundar, pälstyper och ger dig grunden till att vardagstrimma och klippa hundar. Efter genomförd utbildning och godkända prov kan du titulera dig som diplomerad hundfrisör. 

Om hundfrisör yrket

Hundfrisör är ett yrke för dig som gillar hundar och är konstnärlig av dig!
Att jobba som hundfrisör är ett härligt yrke där man får kombinera omsorgen om djuren med sin skapande ådra. Yrket är fysiskt krävande speciellt för axlar, rygg och händer. Man får räkna med att det är ett ganska smutsigt och blött yrke som kräver full fokus på det arbete som utförs.

Mål

Eleven ska kunna arbeta som hundfrisör – och ha kunskap om pälsvård av olika pälstyper och kunna individ anpassa behandlingar. Eleven ska kunna arbeta på ett säkert sätt med hundar av olika individer.

Om vår hundfrisörutbildning

Utbildningen är på distans där du läser teori hemma mestadels online på nätet eller i en app och sedan får du komma till oss för den praktiska träningen. Det krävs mycket praktiskt arbete för att man ska bli en duktig hundfrisör . För att genomföra utbildningen kommer du att behöva klippa och trimma hundar hemifrån. Du kan behöva söka efter en praktikplats beroende på hur mycket handlag eller kunskap du har sedan tidigare. Du ska göra minst 40 praktikhundar hemma. Vår hundfrisörutbildning är unik då den inriktar sig på mobil verksamhet.

Undervisningen

Studier sker genom att du läser teori online i vårt online klassrum. Undervisningen sker genom inspelade föreläsningar, skrivet material, bilder, videos. I klassrummet kan du även ställa frågor på varje lektion och få svar av lärare och andra kursdeltagare. På skolan sker praktisk genomgång och praktiskt utövande. Hemifrån ska du frisera minst 40 praktikhundar. Jag tar emot 1-2 elever åt gången så att ni får så mycket vägledning som möjligt. 

Fysiska träffar

Vi träffas 5 gånger 2 dagar per gång där du övar på klipp och trimtekniker i vår mobila salong. Vi träffas med ca 7-8 veckors mellanrum

Innehåll

 • Raskunskap
 • Anatomi
 • Etologi
 • Hundspråk och kommunikation
 • Lagar och regler
 • Hanteringsträning
 • Inlärning
 • Säkerhet
 • Hundens vård och sjukvård
 • Stress och stresshantering
 • Utrustning
 • Klipp och trim
 • Bad och föning
 • Ergonomi
 • Praktisk lärande (ca 60 tim lärarledd ca 80 tim eget arbete)

Diplomering

För att du ska få diplom krävs det full närvaro och att du är klar med alla praktikhundar, prov och inlämningsuppgifter. Du har 2 år på dig att genomföra utbildningen. Efter fullföljd utbildning kan du titulera dig som diplomerad hundfrisör.

Lärare
Emelie Olgert

Förkunskaper

Du behöver inga speciella förkunskaper. Det är ett fysiskt krävande och tungt jobb så du bör inte ha några problem med dina leder. För att du ska kunna jobba som hundfrisör kan du inte ha någon pälsallergi.

Pris

40.000 kr (inkl. moms) vi erbjuder  delbetalning 
Din utrustning, litteratur, resor och logi ingår inte i priset.

Delbetalning

Alt 1 8000 kr i anmälningsavgift där efter 1 faktura inför varje träff på 6400 kr (totalt 5 fakturor) totalt betalar du 40.000 kr

Alt 2 8000 kr i anmälningsavgift där efter 11 fakturor á 3000 kr. 1 faktura per månad.

Välj faktura via e-post som betalningsalternativ och skriv en kommentar om vilket betalningsalternativ som passar dig bäst.

Franchising
Som student på hundfrisörutbildningen så bjuder vi dig på 1 års franchising-medlemskap helt gratis. Du kan läsa mer om vårt franchising koncept här.

Ångerrätt

Din anmälan är bindande. Enligt distansköpelagen har du 14 dagars ångerrätt. För att ångerrätten ska gälla förutsätter det att du inte har fått ta del av kursmaterialet. OBS! om du väljer att avsluta dina studier är du fortfarande betalningsskyldig för hela kursavgiften.

När startar hundfrisörutbildningen?

Vi har rullande antagning till utbildningen och du kan börja studera teorin direkt när din betalning är gjord.

De fysiska träffarna planeras in allt efter som du blivit färdig med vissa dela i teorin. Där efter träffs vi med ca 7-8 veckors mellanrum.

Delbetalningsalternativ

Alt 1 8000 kr i anmälningsavgift där efter 1 faktura inför varje träff på 6400 kr (totalt 5 fakturor) totalt betalar du 40.000 kr

Alt 2 8000 kr i anmälningsavgift där efter 11 fakturor á 3000 kr. 1 faktura per månad. Totalt betalar du 41.000 kr

Välj faktura via e-post som betalningsalternativ och skriv en kommentar om vilket betalningsalternativ som passar dig bäst.

Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Zvanza will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.