Drop in

Kloklippning & Kloslipning

Välkomna på drop in kloklippning & kloslipning i den mobila salongen.
Om ni inte ser om vi håller på med någon knacka på dörren så öppnar vi när vi är redo (oftast ser vi att ni har kommit innan ni hinner knacka).
På grund av säkerhetsskäl så får ni aldrig öppna dörren utifrån. Visa även hänsyn till andra genom att hålla era hundar kopplade

Sländvägen 32

Alvesta

Onsdagar
Ojämna veckor
kl 17-18


2019: 4/12, 18/12 
2020: 15/1, 29/1, 12/2, 26/2

Vi förbehåller oss rätten att ställa in ett tillfället vid behov, detta kommer att informeras på hemsidan eller på vår fb sida så kolla gärna innan du åker till oss. Röda dagar/storhelger och eventuella klämdagar har vi stängt.

Jag hjälper dig med att klippa eller slipa klorna på ditt djur. Ni väljer själv vad ni vill att jag ska göra alternativt så gör jag det som djuret känner sig tryggast med.

Fördelen med kloslipen är att det går snabbt och att klorna blir kortare än med vanlig klotång. De flesta hundar accepterar kloslipen från första början medans andra hundar behöver lite mer tillvänjning.

Hur ofta man behöver klippa/slipa klorna på  beror på hur fort dom växer! Vanligtvis 1-4 gånger per månad, bättre att ta lite och ofta än att låta det gå för länge mellan gångerna. Om klorna blir för långa så växer även pulpan med ut och det blir svårt att få klorna korta igen. Långa klor ökar risken för att de bryter av dom och kanske behöver operera bort klokapseln. Det leder också till ökad risk för felställningar och påfrestningar för lederna hos hund. Det förekommer även fall där klorna växer in i trampdynorna detta är oerhört smärtsamt då det kan orsakar sår i trampdynorna.

0

Ingen drop i Växjö

Pga hälsosjäl så har jag i fortsättningen ingen drop in i Växjö. Ni är istället välkomna att boka tid via onlinebokning eller på telefon/SMS. Det är även möjligt att komma på drop in i Alvesta