Boka tid

När du bokar tid hos oss så godkänner du att du har tagit del av våra bokningsvillkor samt behandlingsvillkor

Jag arbetar endast efter tidsbokning

Kväll och helg tider går nu att boka här nedan och har sin egna prislista

OBS! för närvarande finns endast tider i Växjö!
Ny prislista sedan maj.

Laddar…

Bokningsbekräftelse och påminnelse kommer via mail

Vill du avboka eller se dina bokade tider?

Du måste vara inloggad för att se vilka tider du bokat. Avbokning måste ske senast 24 timmar innan din bokade tid annars är det inte möjligt.

Avboka eller se dina tider här

 • När du bokar tid ingår du ett avtal om att du förbinder dig att komma på bokad tid
 • Vi förbinder oss att reservera tiden för er och kan där med inte sälja tiden till någon annan
 • Avbokning av tid måste ske senast 24 timmar innan er bokade tid
 • Sen avbokning eller uteblivet besök debiteras med fullpris för den bokade behandlingen
 • Det är viktigt att ni kommer på utsatt tid, både vid inlämning och hämtning
 • Vid sen ankomst debiteras du för uteblivet besök, det infaller vid 20 minuter efter bokad tids start
 • Vi kontaktar inte er vid sen ankomst eller uteblivet besök, om behovet finns skickas en betalningsuppmaning via mail
 • Vid försenad hämtning efter den utlämningstid vi givit vid inlämning så debiterar vi en avgift på 230 Kr per påbörjade 30 minuter
 • Du får en bokningsbekräftelse via mail samt påminnelse dagen innan ditt besök via mail
 • Läs våra  Behandlingsvillkor

För att ge er och ert djur den bästa omvårdnaden som möjligt, har vi utformat denna behandlings information.

 1. Vid nödvändighet för trimmarens och hundens säkerhet förbehåller vi oss rättigheten att använda munkorg eller trimkoppel eller trimarm. Du som kund kommer alltid att bli informerad om vad som har skett vid behandlig, samt att vi ger tips och råd för bästa hantering inför nästa besök.
 2. Kunden är medveten om ifall att dess husdjur inte samarbetar med trimmaren och inte står stilla under behandlingen, ansvarar inte hundtrimmet eller trimmaren för klippsår eller någon annan sorts skada såsom hudirritation eller dylikt. Detta ansvar avsäger Zvanza sig. Djurägaren är skyldig att informera om hunden inte är van vid hantering. Djurägaren är införstådd att det kan vara en stress för djuret att utstå. Dock gör Zvanza allt för att djuret ska behandlas så smidigt och stressfritt som möjligt för att djuret ska få en god upplevelse.
 3. För att djuret ska kunna samarbeta med trimmaren är det viktigt att ägaren inte är närvarande om vi inte specifikt begär detta. Vill man vara med och titta så får man betala extra för undervisning. De flesta djur försöker söka tröst hos ägaren och därför blir det svårare för trimmaren att utföra behandlingen. Vid specifika tillfällen kan trimmaren begära att ägaren är med.
 4. Ägaren har sitt djur försäkrat och ansvarar och tar på sig allt ansvar finansiellt för djurets uppförande och hälsa.
 5. Ägaren informera Zvanza om allergier, känslighet eller medicinska åkommor så att ni kan förekomma eventuella uppstådda situationer. Jag kommer också att meddela om jag vid tidigare tillfällen inte varit nöjd med klippning/trimning för att kunna förekomma missförstånd eller otrevliga situationer. (Det är Zvanza´s mål att utföra Klippning/trimning så noggrant som möjligt efter kundens beskrivning för att kunden ska bli nöjd) Om det är annan person än ägaren som lämna/hämtar djuret så ska tydliga instruktioner om önkemål på friseringen framföras, annars avsäger sig Zvanza från ev missnöjdsamhet angående utförandet.
 6. Kunden är införstådd att trimmaren på Zvanza förstår att vissa hundar är känsliga för vissa moment ex kloklipp, öronplockning, trimning osv. Trimmaren har då full rätt att avbryta/hoppa över ett specifikt momen. Zvanza vill inte ge ert djur obehag, anser Zvanza att ett specifikt moment/behandling inte kan utföras kommer vi att meddela kunden om eventuella åtgärder/rekommendationer för djurets bästa.
 7. Zvanza ansvarar inte för eventuella medicinska problem som förvärras vid behandling på trimmet. ( t ex vid hudallergier,exem osv.) därför är det viktigt att du som kund informerar detta till oss för att vi ska kunna ge ditt djur rätt behandling – Zvanza kommer att ge tydliga instruktioner om vad som gäller så att varken du eller din hund ska få obehag efteråt.
 8. Då Zvanza är mån om djurets hälsa, så ger kunden Zvanza tillåtelse att vid nödsituation ta djuret till veterinär, och/men ägaren står för kostnaden. Detta inkluderar situationer som extrem stress, extrem nervositet eller annan skada. (Se punkt 2).  Bedömer vi att hunden måste till veterinären omgående under behandling kontaktar vi er omgående om vart vi befinner oss på vägen .
 9. Vid ohyrebehandling är djurägaren skyldig att informera om detta i förväg för att inte smitta ner andra . Skulle vi upptäcka att hunden har ohyra under tiden som den är hos oss utan att ägaren informerat eller vet om detta, kommer vi att behandla djuret med ohyreschampo, och det tillkommer en extra avgift för ägaren då vi måste sanera lokalen för att inte ohyran ska spridas vidare till andra hundar.
 10. Att låta husdjurets päls tova ihop sig är mycket farligt för deras hälsa. Därför är det viktigt att man aldrig badar ett djur som har tovor. Trimmaren kan försöka tova ut detta för 430 kr per timme utöver trimpriset eller så kommer vi att raka ner ert husdjur för att få bort tovorna, allt för djurets bästa. Nedrakning görs då det är det enda sättet att ge huden det syret den behöver för att ny frisk päls ska kunna växa ut. Kostnaden för detta beror på husdjurets storlek och samarbetsvilja. Om ni som kund ändå kräver att vi reder ut tovorna, kommer det inte att göras om det tillför husdjuret stress eller plåga. Att reda ut tovor är otroligt plågsamt och kan tillföra hudproblem såsom eksem eller klåda.Kunden är medveten om att vanvård av pälsen kan tillföra ytterligare hud problem efter trimning såsom irritation/klippsår efter klippning med maskin, borstning och kamning.
 11. Kunden är medveten om ifall att vi kommer överens om nedrakning av djuret så ändras djurets utseende då den blir nedrakad (om du skulle raka ner ditt eget hår så skulle du också ändra utseende) men kunden är införstådd med att pälsen kommer att växa ut igen. Dessutom är kunden medveten om att det kan påvisa dolda hudirritationer som redan funnits där.
 12. Vi kommer att försöka hålla tidsfristen i den mån det går, en behandling tar normalt 1-3 timmar från det att er tid börjar, men om ert husdjur inte samarbetar eller har hudproblem eller tovor kan det ta längre tid. Då vi inte vill stressa djuret, så är vi noga med att ta behandlingen efter djuretstidsplan/tålamod. Om det skulle ta mer än den tid som är beräknade för den bokade behandlingen tid så debiteras du för den tid ditt djur är inne på behandling. Vi tillämpar en timtaxa.
 13. Våra trimmare är professionella. Kunden samtycker till trimmarens professionella rätt att besluta om vi vill upphöra med behandling pga tex aggressivt beteende. Vi har rätt att neka en kund pga aggressivt beteende. (Vissa husdjur känner sig obekväma eller skrämda under trimningsprocessen och försöker då att bita trimmaren. Vi kommer att i sådana fall att meddela er och kräva er på eventuella kostnader. Meddela oss i förväg om ni vet att ert djur bits.)Vi vill riskera att skadas om vi känner att vi inte kan hantera djuret, samt att förvärra det för djuret och stressa upp den ännu mer. Detta för allas säkerhet.
 14. Vi tar alltid extra hänsyn och tålamod vid äldre husdjur, men vi tar däremot inget ansvar för en eventuell stressreaktion eller dylikt. Trimning på äldre svaga djur sker på ägarens ansvar. Ju äldre man blir desto känsligare blir djuret precis som vi människor. Vår erfarenhet visar att många äldre djur inte brukar få större problem vid behandling. Men vi vill uppmärksamma att äldre djur kan bli senila, dementa, få tunnare glesare päls, ont i tänder, få ledproblem mm. Och har då lättare för att stressa upp sig.
 15. Kunden förbinder sig att komma på sin bokade tid, vid uteblivet besök eller sen ankomst med minst 20 minuter kommer kunden att debiteras för hela behandlingsavgiften. Om kunden ankommer sent till sin bokning avgör timmaren om dess bokade behandling hinner att genomföras. Kunden är införstod med att Zvanza har möjlighet att neka kunden att genomföra behandlingen trots att kunden ändå måste betala. En extra avgift kan tillämpas om trimmaren behöver lägga till mer tid för att genomföra djurets behandling då kunden ankommit sent. Avbokning sker senast 24 timmar innan bokad tid.
 16. Zvanza lagrar kunduppgifter och uppgifter om djuret i vårt bokningssystem för att kunna fullfölja bokningar och behandlingar. Kunden kan känna sig trygg med att Zvanza aldrig lämnar ut några personuppgifter till tredje part. Alla personuppgifter där kunden inte bokat en tid på över 12 månader raderas från vårt system en gång om året.
 17. Då kunden hämtar sin hund efter den tid vi avtalat vid inlämning kommer kunden att bli debiterad för försenad hämtning med 230 kr per påbörjade 30 minuter.

Dessa behandlingsvillkor gäller för Zvanza´s samtliga kunder. Kunden ansvarar själv för att ha tagit del av våra behandlingsvillkor. Villkoren finns tillgängliga på vår hemsida www.zvanza.se

Våra tjänster

Här kan du läsa om de olika behandlingarna och tjänster vi erbjuder. Vissa behandlingar är extra tillvals tjänster och går därför endast att boka i samband med andra behandlingar

Klippning innebär att man klipper med sax eller med maskin oftast i en kombination av båda två.

Jag klipper alla hundar, katter och smådjur efter dina önskemål eller efter rasstandard.

Vid klippning ingår bad, fön och kloklippning. Obs! Hundar som är för stora för badkaret sker klippning utan bad. Samt katter som inte tycker om bad, blir inte heller badade

Jag klipper de flesta raser och blandraser efter rasstandard eller efter dina önskemål och behov. Har du speciella önskemål så ta gärna med en bild och visa.

Klippning görs med klippmaskin eller sax, ofta en kombination av båda. Man kan i princip klippa alla pälstyper men vissa pälstyper växer ut ojämnt eller med förändrad kvalitet. Jag informerar alltid dig som hundägare om vad som är lämpligast för din hunds pälstyp.

För att resultatet ska bli bra måste hunden vara ren och tovfri innan man börjar klippa. Alla klipphundar får därför ett bad i samband med klippningen. Är hunden väldigt tovig är det inte alltid möjligt att klippa den i en lång frisyr eller tovutreda. För hundens skull man måste klippa bort tovorna med klippmaskin. Frisyren blir då kort och väldigt lättskött. Du får helt enkelt börja om och försöka sköta pälsen lite bättre när den växer ut igen.

Många tror att man bara kan klippa korta frisyrer men om man som ägare klarar av att sköta pälsen så kan man även klippa långa frisyrer.

Jag trimmar de flesta små och mellanstora hundraserna och en del större raser beroende på pälsmängd.

Vid trimning ingår kloklippning, bad och fön om hundens hud tillåter det vid tillfället.

Trimning innebär att man plockar de döda hårstråna som hunden skulle fälla. 

Trimning innebär att man handplockar bort mogen päls och ger plats för en ny päls att börja växa. Det är en teknik som används på strävhåriga hundraser och spaniels, till exempel Shnauzer, Tax och Jack Russel, cocker spaniel med flera.  En strävhårig hund som trimmas med tillräckligt täta intervall fäller mycket lite eller inget alls.

Trimning som utförs på rätt sätt och med rätt tidsintervall är smärtfritt för hunden. Det finns dock hundar som är väldigt hårömma eller födda med felaktig pälskvalitet. Dessa hundar är det bäst att klippa även om de egentligen är av en strävhårig ras. Likaså kan vissa gamla och kastrerade hundar ändra karaktär på pälsen och plötsligt börja tycka att trimningen är jobbig.  Man bör då fundera på om inte klippning är ett bättre alternativ.

Tänk på att en strävhårig hund inte får vara nybadad när den ska trimmas! Det bör helst ha gått 2-3 veckor sedan man schamponerade hunden när det är dags att trimma. Däremot kan man bada de flesta hundar efter trimningen om man använder ett milt hundschampo.

Även spanielraserna trimmas delvis. På spaniel trimmar man dock inte hela pälsen utan plockar mestadels ull och mjuk silkig päls. För ett bra resultat så måste man hålla efter det ulliga lite hela tiden. Många sällskapshundar kommer inte tillräckligt ofta på trimning för att det ska vara möjligt att underhålla en spanieltrimpäls på ett bra sätt och de klipps därför istället.

Jag trimmar små och mellanstora hundraser inkl. spanielraserna.

Jag badar alla hundar så länge de får plats i badkaret. Katter är välkomna för bad så länge de är vana vid vatten.

I badet ingår föning, kloklippning

Är det krångligt att bada hemma, lugn jag hjälper dig.  Alla hundar är välkomna så länge de får plats i badkaret.

En ren hud och päls är lättare att sköta och risken för sjukdomar i huden minskar.  Långhåriga hundraser som till exempel Yorkshire Terrier, Shih Tzu, Bichon Havannais och Pudel med stora frisyrer behöver badas ofta för att pälsen ska hålla sig fin och tovfri. Raser med kortare päls eller hundar med sportigare frisyrer behöver oftast inte bada fullt lika ofta men ett bad i månaden är att rekommendera.

Ett bad och en ordentlig genomgång med borste och fön påskyndar också fällningen och får massor av död päls att lossna. Hundar som fäller mycket blir av med den döda pälsen och får en lättare och luftigare päls. Detta är något som brukar uppskattas av både hunden och den som sköter dammsugningen i hundens hem!

Jag använder mig i huvudsak av kvalitetsschampo och balsam med milda dofter. Har ditt djur hudproblem och behöver ett medicinskt schampo är du välkommen att ta med eget schampo.

I badet får djuret ett massagebad som gör badningen till en riktig njutning  samtidigt som den blir ordentligt ren. Det är inte ovanligt att hundar somnar under badet för att det är så mysigt!

Priset beror på hur mycket päls och i vilket skick den kommer in i.

Fäller din hund mycket underull?
Jag erbjuder en underullsbehandling där jag reducerar hundens fällpäls.

Underullsbehandling bör du göra med 1-3 månaders intervall beroende på hur mycket underull hunden har och hur mycket hunden fäller. Hundar som har så kallad dubbel päls med täckhår och underull är kandidater för en underullsbehandlingen. Exempelvis spetsar, schäfer, lapphundar, sennenhundar med flera

Här handlar det om att ha rätt mängd underull för att pälsen skall fungera som en isolering mot både kyla och värme.

När du lämnar in din hund för underullsbehandling hos mig badar, fönar och borstar jag bort överflödig underull. Hur lång tid det tar beror som sagt på hur mycket päls hunden har och därför kan priser variera från hund till hund.

I underulsbehandlingen ingår bad, föning, stimulernade hårbottensmassage, föning, borstning och kloklippning

Jag hjälper dig att ta bort tandsten på din hund. Det är en förutsättning att hunden accepterar behandlingen då det görs i vaket tillstånd. Skulle det inte gå att göra det på din hund så skickar jag er vidare till veterinär.

Har hunden för mycket tandsten eller lösa tänder så kommer jag även skicka er vidare till en veterinär. Att skrapa tandsten är en underhållande behandling för att förebygga större problem. Jag rengör även tänderna med ultraljud, vid regelbunden behandling kan det förebygga uppkomsten av beläggning men bör kombineras med tandborstning hemma. En skrapning kan aldrig ge samma goda effekt som ett besök hos en hund tandläkare.

Precis som hos människor bildas hos hundar en beläggning på tänderna, om den inte avlägsnas, orsakar det inflammation i tandkött och beläggningen utvecklas senare till tandsten. Inflammationen i tandköttet i kombination med beläggning och tandsten leder på sikt till blottade tandhalsar och tandlossningsproblem, parodontit.

Symtom på parodontit:

 • Dålig andedräkt
 • Lättblödande, rött och irriterat tandkött
 • Var runt tänderna
 • Lösa eller tappade tänder
 • Katten eller hunden drar sig för att öppna munnen eller kliar sig mot munnen
 • Försämrad aptit och salivering
 • Hunden har problem med att tugga, eller tuggar bara på ena sidan
 • Aggression, irritabilitet och nedstämdhet

En härligt melondoftande ansiktsmask som hjälper till att minska eventuella missfärgningar i ansiktet. Vita pälsar kommer se betydligt vitare ut men funkar självklart i andra färger också då dessa förstärks.

Vad får en att känna mer spa känsla än en ansiktsmask?

Jag hjälper dig med att klippa eller slipa klorna på ditt djur. Ni väljer själv vad ni vill att jag ska göra alternativt så gör jag det som djuret känner sig tryggast med.

Fördelen med kloslipen är att det går snabbt och att klorna blir kortare än med vanlig klotång. De flesta hundar accepterar kloslipen från första början medans andra hundar behöver lite mer tillvänjning.

Hur ofta man behöver klippa/slipa klorna på  beror på hur fort dom växer! Vanligtvis 1-4 gånger per månad, bättre att ta lite och ofta än att låta det gå för länge mellan gångerna. Om klorna blir för långa så växer även pulpan med ut och det blir svårt att få klorna korta igen. Långa klor ökar risken för att de bryter av dom och kanske behöver operera bort klokapseln. Det leder också till ökad risk för felställningar och påfrestningar för lederna hos hund. Det förekommer även fall där klorna växer in i trampdynorna detta är oerhört smärtsamt då det kan orsakar sår i trampdynorna.

Lurviga tassar klipps prydliga på ovansidan och tovor klipps bort på undersidan. Avslutningsvis klipps klorna

Genom en analys får du reda på hur din hund mår från nos till svans via tassarna.
En analys går till på det sättet att du som ägare först får svara på lite frågor angående din hund och era vanor, här gäller det att vara så ärlig som du bara kan så att jag kan göra en så rättvis bedömning som möjligt. Där efter känner jag igenom din hund med händerna och sist kollar jag på hur hunden rör sig.
Resultaten sammanställs sedan och du får en rekommendation på ev. träning och behandling.

Emelie Olgert Dipl. friskvårdsinstruktör och dipl. balansbollsinstruktör

Massage i friskvårdssyfte har många goda effekter på hundar. Jag jobbar med de ytliga muskulaturerna vilket skapar en mysig rofylld stund.
-Blodtrycket sänks
-Det främjar immunförsvaret
-Motverkar stress och ökar välbefinnandet
-Spända muskler blir mjuka och elastiska
-Ökar kroppskännedomen då nervsystemet kopplas på

En behandling tar ca 30-60 minuter (allt beroende på hur hunden beteer sig), under tiden får matte/husse gärna sitta med och vara delaktiga i denna mysiga stund.

Det finns några tillfällen då vi inte masserar och det är om hunden har
-Sjukdom (hunden har feber eller infektion i kroppen)
-Sår och exem (Vid regelbunden massage kan återkommande exemproblem minskas om behandlingen görs när hunden är frisk)
-Epilepsi (i samråd med veterinär)
-Hjärtproblem (i samråd med veterinär)
-Cancer då den kan spridas
-Fästingsjukdomar (dessa kan uppkomma igen om sjukdomen inte blivit ordentligt behandlad, där emot ger det då själ till att behandla igen och då bli av med sjukdomarna)

Behöver du hjälp med att träna din hund? Hittar du ingen kurs som passar just dina behov? Eller vill du helt enkelt ha 100% fokus på dig och din hund? Då kan privatträning vara något för er! Du kan då få träningen skräddarsydd efter era behov med fokus på just det som du tycker är viktigt.

Vid privatträning kan både innehållet i träningen samt tidpunkt och omfattning anpassas efter dina individuella behov.

Jag kan hjälpa dig med:

 • Bättre vardagslydnad utomhus ex. inkallning, koppelgående, hundmöte
 • Lugnare hund inne ex. skälla mindre, ensamhetsträning, regler och uppfostran
 • Hundsporter ex rallyllydnad, freestyle, frisbee, nosework, utställning/handling
 • Friskvård ex. fysträning, massage och stretching
 • Hanteringsträning, pälsvård
 • Coachning i hundträning eller hundägande

Ett eller flera privatträningstillfällen kan också användas som förberedelse inför en kurs eller för att få tips och råd kring något särskilt behov.

Vi håller till på olika platser i och kring Alvesta/växjö och kan även göra hembesök efter överenskommelse.

Vanliga frågor

Tovor uppstår i en kombination av lös päls, fukt, smuts och friktion. Det bästa är därför att hålla pälsen så ren och torr som möjligt. Du måste även se till så att det blir så lite friktion och statisk elektricitet som möjligt i pälsen.

Långhåriga pälsar bör badas med en intervall av 3-10 dagars mellanrum beroende på individens förutsättningar. Man vill bada hunden innan tovorna uppstår d.v.s om hunden får tovor 4 dagar efter bad så ska du bada hunden var 3:e dag. 

Du badar då hunden innan det hunnit bli tovor, fönar pälsen torr och behöver inte borsta pälsen något nämnvärt. Det blir då inte något slitage på pälsen och pälsen blir lättare att sköta.

Att borsta pälsen rätt gör att du inte behöver borsta pälsen så ofta framför allt om du badar hunden och håller pälsen ren. Vilken sorts borste du ska använde beror på vilken typ av päls din hund har. Tveka inte att fråga oss om du inte vet vad du ska använda. Vilka delar du behöver borsta beror ju så klart på var din hund har lång päls.

Börja bak på rumpa dela på pälsen så att du ser ner till huden borsta en liten sektion päls tills allt är genomborstat. Ta en ny sektion och borsta den med. Jobba dig framåt och borsta hela tiden en liten sektion päls tills du har borstat hela hundens rygg. Borsta små sektioner på sidorna tänka att du gör benor i pälsen som du borstar hela tiden. När du borstat hela kroppen är det dags för benen.

Börja nere på tassen,  dra undan pälsen med handen och placera sedan handen ovanför tassen. Borsta pälsen på tassen och släpp sedan efter lite pälsen allt efter som du borstat igenom all päls i sektioner. Jobba dig upp för benet i små rektioner, använd handen för att dela av pälsen i sektionen jag brukar dra loss lite päls med kardan allt efter som jag blir färdig.

Borsta hals,  nacke och huvud glöm inte bakom öronen. Nu är det dags för öronen. Börja längst ner på öronen borst igenom pälsen och jobba dig upp mot öronbasen.

Glöm inte bort att borsta svansen. Dela upp svansen i sektioner, höger, vänster, ovansidan, undersidan, toppen och basen.

Gör upp en rutin som passar er!

0

Då jag framöver kommer att jobba med Zvanza som deltids jobb vid sidan av annat jobb så har jag börjat fakturera via Cansolo AB. Det innebär att jag slutar med kort och swish betalningar på plats. Ni kommer istället att få en faktura via mail från Cansolo AB.
Därför kommer jag att begära få ert personnr som behövs för fakturering.
Fullständiga villkor hittar ni här https://cansolo.se/wp-content/uploads/2020/05/Kundvillkor-Cansolo-2019.pdf